Tullfritt en gång

Vi har pizza och kebab hos oss pga utlänningar, och i min butik har de numera lakrits och gräslök pga mig.  Det som har varit svårast att få in är lakrits men nu är den nog inne för gott. Araben, sparbössan ovan, är ifrån Saudi.

Klaga—

När man flyttar hit ska man veta om att man får föra in hur mycket som helst tullfritt en gång, och jag har nog aldrig använt den möjligheten. Sen har vi specialregler för free zon companys.

Jag sände ner kanske sex kartonger, men i chaufförens namn, så han fick åka ut till flyget och härja med tullare, och de krävde inget av honom. Den dagen var han helt slut…

Jag har sett honom helt slut två gånger, och den ena gången var då han fiskat upp mina lådor, och den andra gången var då han härjade med Pegasus som slarvat bort bagage.

Bilden är tagen precis då han ringer dem, och man ser lång väg att han avskyr att bråka. Turkcyprioterna är mycket fredliga, men de talar turkiska vilket Pegasus personal också gör…

Den typen av jobb betalar jag 100 tl för, det motsvarar två turer tur och retur butiken, då han följer mig som en skugga, på 10-20 meters avstånd inne i butiken, och sen packar i kassan och bär ut till bilen.

En sån tur tar minst 30 minuter, ett samtal tio..  så det är 20 lira för att slå numret, och 80 lira för att behöva skälla… ersättning för obekväm arbetstid, med andra ord.

Detta är södra sidan.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*