Skydd mot solen är A och O

Nu börjar man se turister, de kommer när sol är en konstant företeelse, och 70% av dem har en huvudbonad på sig, och övriga struntar i det, och jag har även mött kvinnor som anser att alla former av huvudbonader är kvinnoförtryck.

Solen på Cypern är mycket speciell, och erkänt mycket farlig, och vill man inte skydda sig har man goda chanser att komma att tillhöra den grupp som avlider eller som ”bara” får en stroke.

Från 1/5 till och med den 1/11 skyddar sig kloka
Skälet till att krogen i bergen satt upp 50 paraplyer beror på att om de bara satt upp en markis över uterummet blir det på tok för varmt under.

Bilden till vänster föreställer en vän till mig, och bakom henne ser vi väl påklädda kvinnor, och jag påpekade även det att omgivningen skyddade sig, men nej.
-Man åker ju till Cypern för att sola, sa min vän som dog i hjärnblödning. Skälet till att de erfarna kvinnorna i bakgrunden på bilden skyddar sig beror på att den cypriotisk solen är inte sällan just farlig och inte minst mellan 10.00 – 16.00.

Sen dess har jag i princip slutat hålla föredrag om solens kraft för det hjälper inte på den gruppen som säger att ”aldrig i livet jag tar på mig en fånig solhatt eller nått annat kvinnoförtryckande plagg!”


Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*