Kommun behöver pengar!

Så, då anordnar man ett lotteri, och en vinner en bil och övriga har finansierat nått gemensamt, som behövs. Gillar man inte det som anses behövas behöver man ju inte befatta sig med det hela.

Bilen står på torget, och suktar folk, lotter köps i kommunhuset, och de brukar kosta 10-20 lira styck, och sista dagen att köpa dem är idag.

Men finansminister Serdar Denktas vill införa en lyxskatt och det var så det började hos oss också med t.ex. 1% oms – dåvarande momsen som idag är 25% och som främst drabbar fattiga.
-Ta ifrån de rika och ge till de fattiga, sa man, och det sägs här nu.

Vi får se om turkcyprioterna går på det?
De har många kontakter i Europa, och vet hur det ser ut där, med politiker som har miljonlöner, och kaos överallt, och de vet att Europas fattigpensionärer inte kan bo hemma i sina egna länder.

Finansminister Denktas, som kommer ifrån en förmögen familj, och som är son till gamle legendariske landsfadern och presidenten Rauf Denktas, och Serdar som är gift med kvinnan vars familj äger livsmedelskedjan Lemar, har helt säkert en mycket låg lön.
-Det är en ära att få tjäna sitt land, som hans far sa jämt.

När kommun behöver MER pengar ställer man till med fest, eller som nu lotteri, och vill Denktas ändra på det mer än vad som är nu, man har inkomst-fastighetsskatt, moms men inte på medicin, mat och böcker, så sker en revolution.

På 70-talet sköttes det svenska samhället av 275 avlönade ämbetsmän, frivilliga medborgare skötte nämnder gratis, och idag är de väl en miljon som ”sköter Sverige”, och hur bra det går vet vi alla.

På 70-talet tjänade en lärare mer än en riksdagsman…

FB-vän: ”Ang skatter. Du tjänar 100 kr och lägsta skatten är 32%, dvs 32 kronor direkt i skatt. Du har 68 kronor kvar och köper bensin för dessa. Skatten är drygt 60%, du betalar ytterligare 41 krona i skatt, och får 4 liter bensin för dina 68 kronor. Staten har tagit tillbaka 73 kronor av din hundring. Men för att du ska få 100 kronor, så har din arbetsgivare betalar 32% i arbetsgivaravgift. Du har fått 27 kronor och staten 105 kronor.”

År 2011 klagade politikerna här, och talade om kris, regeringen behövde mer pengar, och folket svarade väl med ännu fler festivaler och fester… Vi får se hur länge det går att öka på kassan med hjälp av fester och lotterier…

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*