Energisvensken lämnar ön för gott

Det har varit en intressant tid att få lära känna ”Energisvensken”, och den andlighet som finns mellan oss, även om jag bör betrakta honom som en spion. Han flög ner till norra Cypern enbart för att ta reda på om rykten var sanna, och det är de inte.

Vi har varit mycket intresserade av kommunikation och delningar av idéer i denna intellektuella relation, och intellektuella vänner som kommer ifrån ditt eget land, och talar ditt språk, växer inte alltid på trän för utlandssvenskar.

Vi hade en ovanlig likhet hur vi tänker, och en stor förmåga att förstå varandras tänkande avseende politik, samhälle, filosofi, etc. Vi utsatte varandra kontinuerligt för nya idéer och erfarenheter tillsammans och då vi sågs.

Vi har också, på många sätt, samma bakgrund som kreativa entreprenörer och liknade erfarenheter av tragiska händelser i det svenska samhället som i långa stycken hatar kreativa människor. Det är ett mycket vanligt emigrationsskäl.
-Jag vill kunna vara den jag är.

Kontinuerligt utsatte vi varandra för nya idéer och erfarenheter
Energisvensken har en komplex och varierad karaktär med grundläggande egenskaper som beslutsamhet, ledarskap, dynamisk, praktisk, jordnära men är en försiktig person.

Hans aktiva inre natur uttrycker han genom service och en allmän humanitär aktivitet. Genom hela sitt liv kommer Energisvensken anta en reserverad, tyst, analytisk, kritisk men samtidigt en mottaglig attityd.

OM han kan motverka denna egenskap, med sin mycket naturliga hjälpsamma och sympatiska inställning och ta itu med sina positiva egenskaper för att lösa andras problem – ge service kollektivt – så kommer han att uppnå sina högsta andliga uppgifter, och hans grad av medvetenhet och uppfattning kommer att utökas.
-Du borde börja skriva, har jag sagt.

Det finns en stor självständighet men Energisvensken bör ledas av någon kraftfull manlig auktoritet, och där de viktiga besluten bäst görs av andra som förstår hans tankegång, för han är en uppfinnartyp, en startare – inte en som driver eller förvaltar.

Han är mycket uppmärksam på detaljer, och har en önskan om renhet i allt egentligen, och är det något han ogillar så är det intrång i den personliga integriteten – så en sån här artikel gillar han nog inte.

Även om jag inte råder honom att vända sig mot denna hans naturliga drag, kan man inte ens, som gör honom lite reserverad och hemlighetsfull skulle jag föreslå att han slappnar av för att kunna återvända när han blir för gammal för att resa, och till den kärlek han fått här på ön, och inte minst via nya manliga vänner.

Energisvensken är på många sätt en modern luffare, och som har luffat runt i världen sen många, många år tillbaks, och som är på resande fot rutinmässigt.

Nu åkte han till Ungern i morse, och jag glömde ge honom en avskedspresent, men de ska se ut så här:

 

 

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*