Du måste vara artig samt visa respekt

Man hör ofta i Sverige att ”respekt måste förtjänas” och hela den tankegången är rent vansinnig, och vi är nog väldigt ensamma om den.

Jag förstår inte… vi ska alltså bete oss som drumlar tills motparten visar sig förtjäna att vi visar respekt? Givetvis ska man visa alla människor respekt samt vara artig och det krävs om du ska flytta ut.

Vi är hopplöst oartiga och ohyfsade | Britta Svensson | Expressen

Svenskar uppfattas som oartiga | | forskning.se

”Jag är en blatte som numera bor i mellanöstern … men hur fan kan jag sluta vara Svensk?

I Sverige är man inte accepterat som Svensk och här beter man sig som som en Svensk!

– Här slås man om att vem betalar notan (alla vill betala för alla) och jag som svensk vill alla ska dela på notan som hemma i Sverige
– Här måste man uppföra sig som en gentleman alltid mot kvinnor, de ska alltid först, man ska t o m öppna bildörren för de eller alltid bjuda … mycket respekt för kvinnor krävs det … jag som har lärt mig att skita i allt sådant, vi är ju lika vadå respektera kvinnor …?
– Respekt för äldre … va fan hemma i Sverige bad man de dra åt helvete
– Här frågar ingen vart man kommer ifrån … i Sverige var det enda frasen som startade en konversation …
– Här beter sig folk hur de vill, andra bryr sig inte bara polisen om du gör något fel… hemma bryr alla andra sig om hur du beter dig förutom polisen
– Här är folk glada utan att dricka, hade man varit glad hemma då skulle folk tro att man är hög eller är full
– Här blir man glad när grannen köper en ny bil, hemma ringde man skattemyndigheten ….

Ja … tala om kulturkrock, och ni påstår att blattar kan inte bli Svenskar…!”

Vett och etikett – allt handlar om framgångsrikt bemötande

Gör inte OK-tecken
I Turkiet, Grekland etc betyder det att någon är homosexuell.

Vi använder svengelska uttryck, och tror att vi talar bättre engelska än vi egentligen gör, (det mest kända exemplet är nog ”after work”). Se lista över de vanligaste.

Vi bjuder sällan hela sällskapet ute på lokal på öl och vin utan beställer bara åt oss själva. Något som uppfattas själviskt och snålt.

Vi hälsar på fel sätt till exempel genom att krama folk vi inte känner vilket blivit något av ett mode i gränslösa Sverige.

Vi uppträder kyligt mot personal, och jag har sett svenskar sitta och knäppa med fingrarna mot hotellpersonal…

Vi är kända för att vara överdrivet punktliga, och för att blir sura om någon är mer än 5-10 minuter sen.

Vi klär oss slarvigt och utan finess, badshorts på stormarknaden, och för liten t-tröja som inte täcker hela magen och rumpan utanför….

Det finns till och med svenska män som rör sig ute i offentliga rum med bar överkropp, och kvinnor kan klä sig som sexarbetarna gör.

Vi jämför precis allting med Sverige, och det blir mycket eftersom de mesta, utom larmnumret, är tvärtom.

Vi är dåliga på artigheter, släpper inte före andra med större behov, vi håller inte upp dörrar, reser oss inte för äldre och säger aldrig ursäkta eller tack, och bjuder sällan på ett leende.

Vi berättar att vi ska besöka toaletten…

Vi småpratar inte med folk vi möter på gatan eller på stranden. Något som oftast uppfattas som extremt oartigt och svensken svarar inte alltid på tilltal, och det om något anses horribelt aggressivt och oartigt.

Den som inte ändrar beteende rätt radikalt kommer att få stora problem och det brukar ta fyra månader och sen flyttar de. De får ingen hjälp, ingen vill serva dem, de får inte tag på nån rörmokare, inget fungerar för dem.

Lokalbefolkningen gör så för att bli av med bad people. Jag misstänker t.ex. att en före detta värd jag hade stängde av vattnet för en rumänsk familj enbart för att få dem att flytta, och söker de en ny lägenhet så vet ”alla” andra värdar att de ska säga;
– Sorry, har inget ledigt.

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*