Det är ett servicesamhälle

Jag hyr möblerat för 500 USD i månaden, och i den ingår värdens handyman avseende sånt jag inte klarar av själv, och idag har Ali tagit ner alla gardiner – som dessutom ägs av värden – och som ska till kemtvätten.

Han håller på och putsar mitt stora fönster, som går från golv till tak, och täcker en hel vägg. Inget jag klarar av utan att slå ihjäl mig.

Ali tar övriga också, och jag behöver aldrig vingla på stegar. De byter även mina glödlampor i taket vid behov, och är jag sjuk eller borta vattnar de blommorna.

Köper du hem stora saker t.ex. möbler, stora blommor etc ingår alltid hemkörning, och runt om finns minst tio krogar som skickar hem riktig mat, gjord på äkta råvaror och lagad av riktiga kockar.

Du betalar med kort eller kontant, och det brukar kosta 40 – 60 lira, beroende på vad du väljer, dvs från 63:- till 95:-.

Många som kommer är vana vid att göra allt själv men det ses inte med blida ögon att du som 50-70-åring stjäl arbeten av de unga.

Är du i arbetsför ålder, och utför servicetjänster själv, anses du missköta antingen ditt eget jobb eller din familj. Du tar energin ifrån nått av dessa två områden.

Blir du sjuk har apoteken MC-bud som kommer hem med medicinerna.

Vi har en väldigt märklig ordning som leder till att 100-åringar ska ut i snöyran och stå i kö på t.ex. apotek samtidigt som vi har ungdomsarbetslöshet. Det systemet är ren elakhet, sett med turkcypriotiska ögon.

Vi tycker att vi är duktiga som gör allt själv
Men det du skickar ut här är signalen;
-Jag hatar era ungdomar/ Jag smiter från mina egna ansvar.

Videon kan möjligen förklara varför vi har gott om narcissister, och varför de saknas helt här. Jag har inte stött på någon lokalbo som är det, och hos oss kryllar det av dem och videon förklarar rätt väl varför och hur vi har skapat dem.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*