Vad får man för pengarna?

590 pund i månaden, poolskötseln ingår, deposit 2 månadshyror, långtidsuthyrning i min by, och det är så här man smartast börjar här, man långtidshyr, och lär känna ön.

Och här är det så att man kan måla väggarna svarta om man vill, bara man återställer om man flyttar. Efter två år vet man hyfsat var man vill bo, och om man ens vill köpa, vi har många klimatzoner…

Det som skiljer främst då man hyr en bungalow kontra en lägenhet är att trädgården måste skötas även om du inte är här, och via lotstjänsten får du pålitliga trädgårdsarbetare.

Den här typen av hus, som det nedan, kostar 400-450 pund längre ut från sta´n.

Den risk man tar är att ägaren säger upp kontraktet, vi brukar ha två månaders uppsägning åt vardera hållet, och den risken blir i princip noll om man ser till att hyra av lokalbor, av turkcyprioter, som lever på att hyra ut hus.

Sitter värden i London kan man få stora problem, med både det ena och det andra, och inte minst om det händer något, som bör inspekteras.

Skälet till att de inte “trivdes”, och nu har flyttat hem igen, beror inte sällan på att de får ingen som helst hjälp, det finns ingen rörmokare som har tid, och man fryser ut dem, om de klassas som våldsamma, lögnare eller elaka.

Det brukar ta fyra månader, sen flyttar den typen av verbala misshandlare härifrån, och jag har väl sett det med egna ögon fem gånger. Inte ens tandläkaren har nån tid… Ingen man vill ha som hyresvärd heller.

TRNC är ett konsekvenssamhälle, inte en pratkultur, som vårt
Vi har alltså i princip ingen lös på stán som är utåtagerande, elak mot andra etc. De kan möjligen härja i turistgettona men inte i riktiga byar, där det bor människor som går till jobbet, dvs åretsruntboende lokalbefolkning.

Sist jag såg en berusad britt gapa åt mitt håll, sex år sen?, kom dessutom en flock gatuhundar, från ingenstans, och bildade en formation framför mig.

De tål sällan våld eller höga röster alls, och det är nolltolerans mot våld i TRNC. Senaste utvisningen jag känner till gällde tre studenter, som startat ett slagsmål uppe vid universitetet, de åkte ut, på livstid.

Källa huset

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*