Säker mat, likheter med Indien och paddorna

Köp aldrig mycket bröd, frukt, grönsaker, för det ruttnar och möglar på två, tre dagar, vilket betyder att konserveringsmedel inte har använts. Jordgubbarna smakar jordgubbe och inte kemikalier.

Cypern, syd som nord, går in för att hålla GMO ifrån sig. Du får därför inte ta in fröer / plantor hur som helst.

Ön är självförsörjande på mat, och det finns gott om den, och det ska man betänka eftersom FN just skrivit om livsmedelsbrist p.g.a. grand solar minimum.

”Klimathotet”, som tycks vara megastort i Sverige, finns inte alls här och folk vet att klimat styrs av solen.

Medvetenheten om just solen är stark och det är inte ovanligt att en chaufför som hämtar vid flyget säger det;
-Solen är stark nu, farlig.

Grand solar minimum innebär att solen försvagas, se video nedan, vilket man inte har så mkt emot här.

Det har varit avsevärt kallare på Cypern i år än normalt, snö inne i Girne t.ex vilket nog aldrig hänt förr om jag får tro 80-åringar, men än verkar solar minimum inte ha påverkat jordbruket. TRNC får bara exporter ev. överskott till Turkiet så det är ingen som sliter i maten.

Omvärlden börjar nog förstå att folk lämnar Europa, och ett tecken är invandringsservice som denna i Indien. Ett annat att det byggs intensivt här.

Är man van vid TRNC vänjer man sig snabbt vid Indien, eftersom båda är gamla brittiska kolonier, varför man känner igen statsskick, sätt att bedriva kommunal verksamhet etc.

Indien använder också engelska metoder och ord; school, police, etc. Ritualen då en baby fyller sex månader är identisk, lustigt nog.

Hur som, paddorna verkar ha klarat vintern.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*