Räkna med en psykisk hälsa i toppform

En svensk psykiatriker funderade allvarligt på att lämna Sverige, och sätta upp en klinik här. Hon ombads att gå runt på sta´n ett par timmar dagtid, och lika många på natten, och folk sa henne att du lär gå i konkurs därför att det saknas underlag. Hon instämde efter en snabbutredning, och det är så att de sociala eller mentala problem som finns i Sverige existerar inte här alls.

En svensk får ett helt annat perspektiv, det är i vart fall vanligt, efter ett besök bland de fredliga människor som finns här avseende den elakhet, mobbning, passiv aggressivitet etc som är vanligt förekommande i Sverige. Är man bara hemma vänjer man sig vid den, och tror kanske att den är normal? Ett besök här leder till att den ”syns” tydligare då man återser den efter att ha blivit öppet och vänligt bemött överallt.

Jag har frågat totalt fem läkare, och de har aldrig hört talas om ”utmattning” t.ex. och det man har är några med schizofreni och en och annan psykos.

Det farligaste man kan råka ut för, om man tar sig högt, högt upp i bergen och kryper på alla fyra, är skorpioner samt sandmyggan nere vid stränderna.

Dem ska man inte besöka då solen går upp och ner samt undvika att bo nära en sandstrand därför att sandmyggan sprider den synnerligen otrevliga sjukdomen Leishmania, se video. Borrelia finns också som man kan få efter fästingbett.

The Blunt Nosed Viper (Vipera Lebetina) är en stygging och brukar attackera 20 individer per år men ingen har dött av den på 15 år, The Montpellier Snake (Malpolon Monspessulanus), The Cat Snake (Telescopus Fallax), The Cyprus Grass Snake (Natrix Natrix Cypriaca), Pink Worm Snake (Typhlops Vermicularis), Dahl’s Whip Snake or Arrow Snake (Coluber Najadum), The Dwarf Snake (Eirenis Modestus) med flera är ofarliga. Källa

 

https://www.youtube.com/watch?v=Uj7c_CkyFqQ

 

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*