Uppdat med en läsarfråga: Piffan, Puffan, lite mat och en läsarfråga

En uppmärksam läsare undrade i mejlen om jag bad chauffören lägga varorna under mitt bord pga risken för stöld.

Nej, solskäl, och det vet han, men han la dem på bordet, i skuggan. Man ser dem dessutom från gatan även om de ligger under bordet.

Vi har inga stölder alls, och speciellt inte nu när turisterna inte är här. Handlarna har varor ute på nätterna, krogarna har sina möbler ute, osv. Jag har terrassen full med grejer. I Europa är samhället ansvarigt för medborgaren, här är det tvärtom, medborgarna är ansvariga för samhället. Det är var mans ansvar att se till att allt rullar.


 

Mina terrasskatter har fått namn, Piffan och Puffan, och det är den sistnämnda som är med på bilden.

Jag visste, sen mötet igår, att chauffören har mycket privat att stå i, som idag, och därför lät jag honom välja; köra mig till butiken eller handla själv?

Han fick en lista med en bild för att säkerställa att det är dill jag får hem.

Han valde att handla själv, la sen maten på mitt bord och tog pengarna, och jag såg på kvittot att jag kan nog matpriserna rätt bra, det blev 49 lira, cirka 49 kronor. Jag hade räknat med 50.

De flesta svenska äldre som jag känner är livrädda för att de ska bli sjuka, inte ska kunna ta sig ut, och den känslan uppstår aldrig i mig, som har totalt fem chaufförer som är 100% pålitliga.

I Sverige finns inte chaufförssystemet alls. Känns som om alla ska stressas maximalt där uppe. Dessutom skulle såväl pengarna som matkassarna nog stjälas.

När jag isolerade mig själv nån vecka handlade värdens fru åt mig. Jag kunde inte be den ordinarie chauffören, för han låg på intensiven med Covid, och det var därför jag självisolerade mig.

Myndigheterna fick mitt namn och telefonnummer, men de hörde aldrig av sig för att be mig sätta mig i karantän. Det behövs inte då chauffören säger att jag själv har sagt att jag skulle det, och han går i god för att jag är hederlig och håller ord.


 

lbHej! Vid tillfälle , kan du uppdatera hur Norra Cypern ser på det som händer, att länder flyttar fram sina positioner i att övervaka befolkningen digitalt, covidpass etc.Bestäms detta av Turkiet och i så fall – kör man samma race som väst eller……..


Jag har just fikat med öns Olof Palme, och han sa just det att Turkiet och Erdogan gillar man inte. Turkcyprioterna är tacksamma för att turkarna skyddar dem.
-Grekerna är inte rädda för oss, de är rädda för turkarna.

Många är upprörda över att det har flyttat många civila turkar till ön, kallas för ”befolkningsexplosionen”.

Man har dragit åt visareglerna, turister därifrån får bara de antal dagar de har bokat hotellrum, och vi svenskar får oftast 90 dgr.

Turkiet bestämmer inget alls här, men gör man ngt på ön som de ogillar kan de lägga ner sitt skydd, alltså kan de påverka. Men jag upplever att de påverkar i efterskott dvs om det dyker upp beslut de ogillar.

Denna situation har främst EU tvingat fram, eftersom de har fått för sig att norra sidan är ockuperad, den ska därför befinna sig i blockad, de är därför beroende av Turkiet.

Det finns ingen vaccinpass-debatt här, inget snack om några pass alls, finns ingen som protesterar över att britterna måste ha ett armband i tio dagar om de vill använda sina hem som karantän. Det larmar tydligen om de går ut.

Inga nya i min by

Man prövade först med överenskommelser, de fick lova vid flyget att hålla sig inne, och de lovade oeh lovade.. .men struntade i det.

TRNC funkar så:
-Gör ni så där, så gör vi så här.

Vi har mask i stora butiker, i går kväll hade vi ingen, vi befann oss i Karsiyaka, och de har nog aldrig haft ngt fall där ute.

Alla vet att södra sidan är Covidsämst i klassen i hela världen, och det tror jag beror på att de kan inte utvisa arroganta britter, än mindre sätta ett armband på dem.

Jag har aldrig hört ngn protestera över att armén vaktar gränser och stränder för ingen vill ha hit den indiska situationen eller få upp mängder med virus från syd. De protester jag hört har mer handlat om att det sprutas för lite, för lite nedstängningar, etc.

Krigslekarna har syd taggat ner, de var intensiva för 12 år sen, videon är 12 år gammal, men den förklarar behovet av skydd. Turkcyprioterna är bara 18% av öns befolkning.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*