Nästa generation hyllas, och inget döljs

Det är party över hela ön då nästa generation hyllas här, som i de flesta länder världen över, och det är lite märkligt att Sverige har ställt sig utanför. Nu börjar festivalerna överlag och de avlöser varandra hela sommaren.

En annan sak som är tvärtom, som vanligt, är det faktum att gripna namnges, och det skrivs ut varifrån de kommer, och vad som ligger bakom t.ex. ett mord. Vad jag vet är det bara svensk press som tiger.

Angående studentmordet skrivs det ut att det skedde efter intag av enorma mängder alkohol och droger. Det skrivs aldrig i Sverige varför allmänheten inte känner till att 9 av 10 våldsbrott är alk-drogrelaterade.

De har också skrivit att 38 människor har mördats de senaste tio åren, vilket ger ett snitt om 3,8 per år, och förra året var det hela nio. Lokalbefolkningen är bekymrade, och de talar om en explosion av brott. Vi har nog svårt att se nio mord som avgrunden men är man ”van” vid 3,8 mord per år är det givetvis mycket.

Studentmordet är klassat som ett passionsdrama på fyllan, och det brukar vara så att den som är fullast blir mördad och den som är lite mindre full blir mördaren.

Onlineversionen

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*