Mamma är Gud

Rosen ovan kommer från borgmästaren, och delas ut  bl.a. på Mors dag till alla mödrar.

Förra året la de en på min stora trapp, men sitter jag på utekontoret lär jag få den i handen, om ungefär en månad.

Kvinnans ställning är mycket stark, och vi läser av det mesta helt fel.

Min förra värd sökte upp mig en kväll, sa att en järnhandlare ville hyra butikslokalen i husets bottenvåning, och han undrade om jag kunde tänka mig att åka till dennes nuvarande butik, och läsa av honom.

-Jag vet vem han är, turkcypriot, bott i England i 20 år, han är helt okej, och reko.

Värden ville ändå att jag åkte dit, han ville ha en djupare utredning, och han hade bett sin mamma, syster samt faster också.

Sagt och gjort, jag åkte till butiken, såg direkt att handlaren behövde flytta till en större lokal, och fick han nu hyra i vårt hus skulle han komma närmre sta´n.

Jag ställde tio frågor jag redan visste svaren på, och han ljög inte. Inte märkligt alls, få som gör. Jag frågade om det var några spännande rykten i omlopp, och jag fick det korrekta svaret att rykten befattade han sig inte med.

Vi småpratade lite, jag köpte nån liten pryl till badrummet, betalade för mycket och han regerade och sa till mig, gav mig mina pengar åter, och jag sa farväl, på vägen ut ”tappade” jag femtio lira, och han sprang efter mig, och gav mig dem, och jag åkte hem och rapporterade.

Mamman, systern och fastern hade kommit fram till samma sak som jag; det är bara att hyra ut!

Redan den veckan åkte värden in till sta´n, till en notarie som stämplar kontrakt, i sällskap med järnhandlaren, och det vi västerlänningar ser är tre män på ett kontor, som skriver på en massa papper.

Vi tror att det står för att männen bestämmer allt men det finns en järnhandlare nu i Lapta som inte hade fått hyra om någon av oss fyra sagt nej. Garanterat inte.

Den kvinnliga intuitionen har männen en stor respekt för. Värden ”svarade” sen som han ska, med resursrikedom, och jag var välkommen att plocka hur mycket frukt och grönsaker jag ville i hans privata trädgård, kom hans fru och sa mig.

 

 

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*