Lokalbefolkningen, och studenterna, är bekymrade

Cyprus Todays förstasida, löpsedlar finns inga, ser ut som Expressens ungefär…   dvs ett rent gangstermord dominerar.

Det är en afrikansk student, förmodligen, som har handgripligen bankats ihjäl, och det är andra gången. Förra året var det en student som mördades, och det sitter fyra afrikaner i fängelse för det mordet.

Talar man med lokalbefolkningen får man rätt snabbt veta att ”kriminaliteten har fördubblats” men de tänker inte på att det har nog befolkningsantalet också gjort, inne i Kyrenia. Polisen klarar fortfarande upp 99% av den lilla brottslighet som är, vår egen klarar upp 1% av vardagsbrottsligheten, och de har ingalunda tappat kontrollen. Men de får jobba hårdare numera och det är inte märkligt om man betänker att ön har tre ”humana” industrier; turist-pensionärs- och studentindustrin.

I det hus jag hyr en lägenhet bor enbart afrikanska studenter och jag, och via dem har jag förstått att smärre våldsbrott rapporteras inte till polisen. Man gör upp sånt internt eller via sina familjer hemma. Mörkertalet bör alltså vara högt och de förhindrar själva att begynnande problem inte får hjälp utifrån. Här ska du ringa polisen om du blir osams med någon så kommer de och dricker te och pratar i timmar om så behövs tills konflikten är löst.

 

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*