Krävs att utlänningarna anmäler

EXPATS ‘ARE A TOP PRIORITY’ –  EXPATS’ property and residency problems are among “priorities” of the new government, Prime Minister Ersin Tatar told Cyprus Today — saying he is “ready” to meet the country’s foreign residents to learn about the difficulties they face.

He said he wanted to “discuss all the issues” and seek solutions “within the law.”

Grundproblemet när fastighetsskojarna blåser folk är att de drabbade inte anmäler, och då kan inte polisen göra ett skvatt – de vet inte ens om vad som hänt.

Jag har talat med kanske hundra offer genom åren, skrev om hur ligorna gör för några år sedan, och det som händer efter en ripp-off är att det dyker upp landsmän (svenskar) som säger lågmält:
– Det vet man ju hur lätt man blir av med sina barn / barnbarn i Sverige, krävs ju bara lite anmälningar.

Till företagare sägs:
– Det vet man ju hur lätt man får revision i Sverige, krävs ju bara lite anmälningar.

Det behövs inte mer för att tysta folk, som dessutom inte förstår att polisen fungerar här.

Mig försökte en svensk liga få utvisad för några år sedan då jag hade skrivit artiklar om hur de gör rent praktiskt för att blåsa folk. De är illusionernas mästare, och säljer ofta saker, och hela lägenheter eller koncept, som inte ens finns.

Som jag sagt förr… hyr dig fram i minst ett år, och det rådet gäller hela Medelhavsområdet för att inte säga i hela världen.

Nej, jag blev inte utvisad, säkerhetspolisens chef skakade på huvudet. Men det är rätt typiskt svenska bedragare att de tror att staten skulle ställa sig på busets sida.

 

 

 

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*