Gatuhundar och vänstertrafik

Allt är verkligen tvärtom…  jag råkade köra högertrafik på en mindre väg och en bonde i 60-årsåldern som såg det hela ropade och vinkade glatt;
-Left, mam! Left!

När jag kört över på rätt sida gjorde han tummen upp och skrattade högt och så for han iväg åt sitt håll. Exakt samma sak hände i ett litet villaområde i Njutånger i Hälsingland dvs jag började köra vänstertrafik och en man i 60-årsåldern klev ur sin bil och svor, gapade och skrek.

Utskälld på det viset kan du omöjligt bli här, det finns inte ens på kartan, eftersom man betraktar människor som just människor och såna kan göra fel.

Det är lätt att bli förvirrad
Jag beställde 25 kilo torrfoder till hundar strax efter jul och en man kom med säcken men skakade på huvudet då jag ville betala. Min tanke var att då kommer väl nån annan senare och vill ha betalt?!? Men ingen kom, och veckorna gick och slutligen frågade jag en lokalbo hur, var, när betalar jag denna hundmat?

De kommer alltså i mars och vill ha pengar… och eftersom TRNC är ett kontantsamhälle betalar man i allmänhet i förskott eller som nu i efterskott; flera månader efter leveransen.

Det kan inte heller hända i Sverige.

 

Jag fick en läsarfråga om gathundarna
De matas av kommun, krogar och av privatpersoner och man ser aldrig någon mager eller aggressiv. Vatten finns i fontäner plus att banken t.ex. ställer ut vattenskålar.

En del av dem söker målmedvetet efter ett hem. Nyligen tog ett finskt par sig an en valp som nu ska vaccineras etc och sen flyga med dem till Finland nästa jul.

Den som vill exportera en hund eller katt kan kontakta KAR så hjälper de till liksom om man vill ta hit ett husdjur.

Ludvig nedan i videon är en före detta streetdog, som skaffade sig ett hem, där han bossar omkring.

Men han är fortfarande ute med gänget när andan faller på. Hundar med halsband har en ägare, och hundar utan är gatuhundar, och även de med halsband går ofta lösa liksom katter är frekventa inslag i gatubilden.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*