Gamla själar

Andligheten, som inte har med religioner att göra, är hög på ön, och det upplever jag gäller alla. Vi har en mycket stor grupp judar, muslimer givetvis, kristna, alla världsreligioner finns här.

Nordcypern torde vara kanske det mest multikulturella samhälle som finns där folk bara har en sak gemensam, och det är en önskan om fred.

En hel del utifrån, jag själv t.ex,  närvarar gärna för att markera att världen misshandlar turkcyprioterna, de har faktiskt inte gjort något,. 

Jag väljer att handla i butiker, som ägs av turkcyprioter, och samtliga fem chaufförer jag kan / vill använda är turkcyprioter av den enkla anledningen att du får inte köra service om du inte är det.

De har överlevt att vara en minoritet i sitt eget land, i dubbel bemärkelse, genom att stifta lagar många hos oss skulle kalla för ”rasistiska”, eftersom lejonparten aldrig kollar nått – de bara dömer.

Du får inte sitta i parlamentet, inte jobba som polis, för kommunen, militär etc utan att vara turkcypriot.

De är 18% av den cypriotiska befolkningen, och jag gissar att de är 20-25% av den inhemska, resten är gäster, som jag själv.

Jag frågade så sent som i fredags om nån vet hur många som är här, och det vet ingen. Jag vet att svenskar, som har bostäder här, inte har varit här på 1,5 år.

Nu kom min nya tjänst runt en ljudstudio inte till som en protest mot embargot
Jag hade en, nästan orörlig kvinna i tankarna, och som gillar den nya tjänsten skarpt, och gillar hon den kommer fler gamla själar också att göra det.

 

 

Jag vet att just ”old souls”, som det talas om i videon, trivs i TRNC
Partygäng gör inte det, eftersom de saknar nattunderhållning helt, plus att folk inte kan ragga på krogen här.

Klicka

Musikklubbarna har börjat med att bara ta in par för att stävja européns ”one night stand”, som man vet är mycket skadligt för själen. Man vet också att européns kärlekslösa knullande hänger tätt samman med en djup rädsla för döden.

Man tjänar ofta sitt levebröd på oss samtidigt som vi är rätt farliga för den inhemska kulturen.

 

 


De måste ha balans
, och det upplever jag att de har
De är världsberömda för sin gästfrihet, men de är också snara att deportera. Våren 2020 åkte cirka 100 individer ut, för att de demonstrativt visade att de inte tänkte hjälpa till i fighten mot Covid. Klokt beslut, vi har få fall, och inga fall alls i min by. Källa

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*