Få sitter i fängelse, och det brukar vara enbart utlänningar

Det är nog för att polisen löser problem, det är få som ens åtalas, och de som blir det är mördare, tre, fyra om året, och vi hade ett rån i en guldsmedsbutik för nu fyra ? år sen, utfördes av turkar från fastlandet.

Det året fick vi en föräldralös pojke, hans föräldrar dog uppe i Karpaz, strömmen förde ut dem till havs, presidenten var med pojken på begravningen, och fyra, fem bypoliser sätts på en sån kille direkt plus att presidenten sa honom då att staten kommer betala hans utbildning till universitetsnivå.

Finns ingen morbror, farbror så kliver poliserna in helt likt fäder fram till hans artonårsdag, och bostaden brukar vara SOS Barnbyn i Nicosia.

Sist jag kollade fanns 17 fosterbarn i riket, och han blev väl den artonde? Man vet, vilket vi inte vet, att det är bara män som kan fostra pojkar.

All form av kriminalitet, eller det vi kallar sociala problem som knappt finns, är en familjefråga, fäder ansvarar till 100% för söner, och inte som hos oss en samhälls-klassfråga som soss ska ansvara för.

Klassfrågesnacket gör mig galen, eftersom man på allvar tror att brott begås bara i socialgrupp 3-5, vilket är nys. De som begås inom socialgrupp 1+2 reds mer sällan upp, hos oss.

Det västerländska strafftänkandet kommer aldrig någonsin att fungera, no way 
Det finns bara en lösning; vuxna män ansvarar för de unga pojkarna, och för dem in i livet. Bilden till höger innehåller minst två rätt unga tonårspojkar och dessa mansgrupper ser du precis överallt. Åka på tak och klättra är spännande…

Pojkar behöver äventyr och spänning, får de här, inte hos oss… om de inte gör inbrott, då blir det ju spännande!

Vi läser av bilden till vänster som en middag men det kan mycket väl vara ett renodlat problemlösarmöte. Män ska det, de ska lösa problem. Det är deras jobb.

Hos oss är de allt mer problemet, tvärtom, som vanligt, här är de problemlösarna, och fort går det, vill jag lova, kan gå på en timme.

Bilderna ovan är tagna av turken Ibrahim, som vände sig till en gemensam vän, en turkfödd krogägare som jag känt sen dag 1 här, och han bad honom om hjälp för han visste att jag kände mannen. Jag själv hade aldrig träffat Ibrahim då.

Ibrahim åkte alltså ut till krogägaren, som bestämde att det där problemet ska vi be svenskan lösa, det fixar hon på ett kick, så han ringde mig och bad mig komma.

När jag kom fick jag veta att en gäst i mitt hus, en 45-årig kvinna från Europa, hade kärat ner sig i Ibrahim, och nån måste tala om för henne att han är gift, och saknar skilsmässoplaner. Jag löste det problemet mycket fort, åt krogägaren, han är fortfarande ansvarig för att problemet blir löst, eftersom Ibrahim bad honom om hjälp.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*