Du slipper dreven men passa dig!

Drev finns inte på kartan ens, och skulle bedömas som förtal direkt, och eftersom löpsedlar förståndigt nog saknas slipper man mediadomstolen.

Man tänker inte på löpsedelsbefrielsen i första vevan, men desto mer om man återvänder till Sverige, och ser hur hat och snuttifieringar studsar ut från kioskväggarna.

Packa inte ner drevmentaliteten om du ska hit
Om någon eller något stör dig ska du omedelbart kontakta polisen, och jag menar omedelbart. Har du upptäckt en brottsling kan du inte vänta för då är du medansvarig till att den personen kan fortsätta.

Vill du av någon anledning inte tala med polisen, eller vill du först tala med en som kan samhället, uppsöker du byhövdingen.

När du kommer till polisen, med eller utan byhövdingen med dig, tar de dig i handen, hälsar och tackar för att du har kommit. De bjuder på kaffe, kanske i sin rosenträdgård, och du får berätta. Den polis du berättar för är sen ”din” polis, du byter aldrig polis, och den tjänstemannen tar ditt fall från ax till limpa. När du har berättat färdigt blir du hemskjutsad vid behov. Polisen servar alltid brottsoffer maximalt för de har inte gjort något – mer än nytta nu när de berättar.

De är obeväpnade och har hur mycket tid som helst
De är 20 000 poliser på nån miljon invånare, och vi har samma antal men på tio miljoner och hos oss vill få tala med polisen. Jag har frågat kanske tusen lokalbor totalt och de gillar sin polis.

Sist jag såg dem i aktion var på gatan, två grannar hade blivit osams, och polisen kom, satt ner, drack te, pratade i timmar och då konflikten var löst åkte de. Blir du osams med någon ska du ringa polisen.

Om du väljer bort att kontakta polisen omedelbart, och jag menar som sagt omedelbart, och istället börjar tala med vänner, bekanta, etc så gör du dig skyldig till förtal, som är ett allvarligt brott. Det är mycket allvarligt att leka polis, åklagare och domstol själv speciellt som en brottsling kan stå på för att du inte har kontaktat polisen. De kan inte lösa ett problem de inte känner till.

Sist jag såg en skymt av konsekvenserna var då en ägare till en bistro viftade mot två norrmän, och sa dem att de skulle backa ut från hans ställe. De förstod inte varför, och han sa dem:
– Ni förtalar.

De hade klagat på maten, men inte till det ställe det gällde så de kunde ställa till rätta, utan norrmännen hade gått runt och snackat skit om stället i byn istället. Då kan inte bistroägaren lösa några problem alls för han vet inte ens om det misstag som ska ha skett.

När jag läser texterna nedan om Virtanen ser jag fördelen med regeln att du ska omedelbart kontakta polisen, om det är nåt, så att de kan få lösa problemet.

Eller som landets säkerhetspolischef sa mig en gång:
– Vi löser problem, ni i Europa samlar på dem.

Utan nåd, intervju med Fredrik Virtanen

Hur trodde Virtanen att det skulle finns någon nåd

Jag känner inte just denna advokat men ska du bo här måste du skriva ett testamente men din bank kan ta fram en.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*