Bergklättrarsvensken är på ingående?

Bergklättrarsvensken har varit i TRNC dels i november – december i två, tre veckor och nyligen i åtta och då kom även sambon och vuxna barn och en av lägenheterna i Lapta korttidshyrdes.

Nu ville Bergklättrarsvensken ha en prisuppgift på ett årskontrakt och det här känns precis helt rätt om man vill hit. Många skaffar sig en bostad här som en ren flyktmöjlighet och tillbringar sen alltmer tid här nere, skaffar kontakter och snart har de ett jobb.

Värden vet dessutom att Bergklättrarsvensken är en försiktig general som inte lär riva en bostad så det lär bli ett lägre pris än vad en okänd kan få. Bergklättrarsvensken har därmed skaffat sig sin första viktiga referens på bostadsmarknaden, och då öppnas fler dörrar längre fram.

Bergklättrarsvensken torde dessutom ha gått på den Internationella klubben varje fredag, och nu många gånger, vilket är smart.

Vad vet man efter 3+8 veckor?
Lite, efter många mil på tvåhjulingen som hyrdes, och familjen har erfarenhet av värden, som är kanonbra, och man har förstått att det är mer än begåvat att hyra sig fram i åtminstone ett år.

Många köper bostäder på en sekund för 1,2 miljoner som de får ibland mindre än hälften för om de skulle sälja på den interna marknaden, och en och annan utifrån får se sina ”fantastiska bostäder” dränkta alt, mögliga.

Vi som bor här träffar på folk ibland som enbart gråter, och de har snabbköpt utan att ta reda på egentligen någonting alls.

Vi kan nog vara säkra på att Bergklättrarsvensken i framtiden inte kommer att köpa en bostad som spolas bort av vinterregnen…

Undviker man de vanliga misstagen är TRNC ett paradis.

När årskontraktet är fixat återstår att via lotsen skaffa sig öns bästa tandläkare, hälsoundersökningar, glasögon, etc och den vägen börja finansiera utgiften.

 

 

 

 

 

 

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*