Alla hjärtans dag uppmärksammas av kommun

Orten efter Lapta, mot stan, heter Alsancak och kommun hade satt upp ett hjärta och kommun finns på Facebook och det gör även Lapta kommun..

Genom att studera storleken på t.ex. Lapta kommunhus får vi en bild av hur lite kommun, staten, etc lägger sig i folks liv.

Varje by har 2-3 byhövdingar, som löser de problem du kommer med, och de arbetar gratis.

Det är en ära att vara en folkvald byhövding.

Sen finns en borgmästare i varje kommun som är kommunanställd och har ett kontor i kommunhuset, också den tjänstemannen är folkvald via direkta personval.

Alsancaks borgmästare, som är minst lika poppis som Laptas, har skrivit: ”Kärlek är en källa till liv för människor och samhällen. Kärlek från ditt hjärta…”

Via kommunsiten stod det också klart att Alsancaks färgstarke medborgare, ”Rambo” kallad, har avlidit otippat och snabbt.

Rambo var en pensionerad polis, de i yttre tjänst går i pension vid 40, och skrivbordspoliser vid 60 års ålder och han var alltid klädd i gerillakläder, och hade den typ av mycket milda ögon som de flesta lokalbor har.

Under det senaste året hade han förmodligen tråkigt för han tog jobb inom kommunen och man kunde ofta se honom runt nybygget av en stor park som precis är klar. Alsancak lär inte bli sig riktigt likt utan ”Rambo”.

Statyn på bilden ovan föreställer en kvinna, och är uppförd för att hedra just kvinnan, och det gjorde Rambo alltid och tydligt; en av Alsancaks stora gentlemän.

 

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*