Var försiktig med ickefrågorna, och tänk på ”tvärtom”

Tidningarna skriver inget om koldioxid. När jag tar upp frågan här i Malaysia blir folk tysta, precis som när jag pratar med svenskar. Men av helt andra orsaker. Man känner inte alls till något om detta.

Så medan koldioxidutsläppen är en viktig fråga för 10 miljoner svenskar så är den en icke-fråga för 4 500 miljoner asiater. Jag ställde mig frågan hur det kan vara så. Och jag beslutade mig för att lära mig grundläggande fakta om klimatet för att kunna föra en vettig diskussion. Läs mer

Det är så i alla länder som jag har kontakt med att klimatfrågan inte existerar, och inte heller tokfeminismen och ingen vill ha den.

Vi har ju en fri press som levererar nyheter, och inte agendor, och det är inte stor idé att påstå att ISIS är muslimer heller eftersom ”alla” vet att det är det sista de är.

Var däremot försiktig med normal-svenska-lögner för en landsman sägs ha portats från en krog på livstid då man kom på att hon ljög. Det är däremot megastort här, och no, no. Hos oss är ”heder” omgjort till något fult, och i resten av världen är det ett eftersträvansvärt karaktärsdrag. Vi hade det förr i uttryck som ”en mans hedersord” som betydde att den personen hade trovärdighet och gick att lita på.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*