Val av mäklare

När man har skaffat sig en möblerad lägenhet är det dags att utreda hela ön, i vilken klimatzon man vill bo, var de bästa skolorna finns, osv.

Den bästa informationen får man på den Internationella klubben, de äter middag en gång i veckan ihop, och / eller den brittiska, som också välkomnar oss. Det alla har gemensamt är att de en gång i tiden var nya här. Jag har också, i mån av tid, en lotstjänst och jag har tio års erfarenhet av ön varv sex på heltid.

Jag har i alla tider hänvisat människor till en brittiska mäklarfirma, därför att jag vet att de inte ljuger, och det går inte längre därför att de är åter i England. Så nu får man gå på vilka som inte är välkända som rövare och banditer, och ett sådant företag är Landmarks.

Jag har alltså ingen personlig erfarenhet av dem, men vet att deras rykte är okej, och bästa sättet att testa folk man inte känner är att ställa tio frågor man redan vet svaren på.  Se vad de svarar…

Man måste vara mycket, mycket försiktig och noggrann då man väljer mäklare, vem som helst kan kalla sig för det, och gör det också, och de västa ligorna har varit / är svenskar.

En av dem, som blåste folk dygnet runt, sa mig följande:
-En svensk skulle aldrig köpa ett hus av nån annan än en svensk…

Inte smart, utomlands!

Ha inte bråttom!
Lär känna ön under minst ett år! En vanlig replik till mig är;
-Det var det bästa råd du gav oss, tack!

 

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*