Vägar är viktiga

TRNC har mycket bra vägar, och dem ska man studera, om man långtidshyr eller köper en fastighet, därför att de bör vara gediget asfalterade ända fram till huset.

Risken är annars stor att du inte når ditt hus under hösten, det regnar, och grusvägen försvinner… kommer åter i april-maj. Du bor där problemfritt maj till oktober.

Regnen håller i sig i några timmar, sen skiner solen igen, men de är kraftiga, och till höger ser vi vattenskador efter ett höstregn.

Ser man mörka moln har man en halvtimme på sig att ta sig hem eller förskanska sig på nån krog.

En svenska fick rådet att hyra sig fram, hyrde också en trea, men köplusten brände, och hon hittade ett fantastiskt hus, beläget utmed en grusväg, och precis bakom huset reste sig en klippa, svagt lutande, och under den låg deras pool.

Den bergväggen levererar säkerligen tonvis med lera… så jag förstår att just det huset var ”jättebilligt”; 1,2 miljoner… säljaren var svensk vilket då anses vara väldigt tryggt. Jag tar mig för pannan…

Till vänster har vi en pool full med lera, och utan en femton meter hög bergvägg, som levererar den rakt ner.

Har jag skrivit det? Hyr dig fram tills du kan ön…  och klaga inte innan. En svensk klagade över att vi har för höga refuger… tror jag det… de behövs när vägarna badar i vatten. Det är därför trottoarkanterna också är höga samt att varje normal väg har avlånga gallerförsedda brunnar utmed sidorna.

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*