Engelska prislistan = två, tre gånger dyrare

Det är nolltolerans mot kriminalitet men blåsa engelsmän räknas inte dit. Ha en högre prislista för dem är helt okej och för att förstå det måste vi också förstå att det brittiska imperiet stal allt av värde…

Det existerar också människor som inte direkt hatar britterna men väl ignorerar dem. Jag hade en gäst en gång som aldrig lyckades få minibussarnas chaufförer att stanna, hur mycket hon än viftade. Jag löste det genom att sätta på henne en tröja där det stod SWEDEN på bröstet. Hon såg brittisk ut…

Det finns fortfarande mark på ön som är brittiskt territorium, den rödmarkerade delen i syd på kartan, och en bas på södra sidan samt soldater, så rent tekniskt kan man nog säga att de fortfarande ockuperar ön men du lärs att det är Turkiet som ockuperar norra delen.

Britterna är stolta över sitt forna imperium

Britain and Cyprus: a cocktail of love and hate

Retired British soldier spills 60-year-old secret about Eoka suspect’s death and cover-up

Varför blir det heta känslor?
Officiellt släppte britterna ön i början av 60-talet, Cypern blev fritt, och det ligger så nära i tid att varje familj har någon eller flera släktingar som fått fångnummer tatuerat på armarna, som har släktingar som slogs ihjäl eller som arbetade ihjäl sig i koppargruvorna.

Barnen på bilden bör vara i +55-årsåldern nu och är alltså uppväxta med en brittisk k-pist i ryggen.

Två typer av britter
Du har en liten andel britter, som bott här i århundraden, och de är ”engelska gentlemän” allihop och så har du en grupp skräniga och ständigt drinksörplande britter dvs renodlade alkoholister.

De sitter dock inte på parkbänken, för den har de burit in i vardagsrummet, eller in i nån av alla engelska pubar som finns. Regeringen har fördubblat spritpriserna så nu kostar väl en stor starköl 20:- på lokal mot 10:- förr…

Frågar du mig finns det starka krafter som vill att det ska vara som det är eftersom systemet gör det fullt möjligt att titta in på de engelska pubarna, som jag aldrig går på, mitt på dagen, sucka och säga att ”se där, engelsmän bara super!” Frågar du tioåringar tror jag att många av dem skulle uppge just det att engelsmän är sånna som dricker jämt.

Det sägs att den engelska PM hotat med att dra in deras pensioner ”för det måste bli ett slut på att åka till de gamla kolonierna och dricka på sig levercancer.”

Ett skäl till att du ska se upp på fastighetsmarknaden beror på de engelska ”holliday homes” och jag hyrde ett sånt hus för snart tio år sedan, rören på toaletten sprack på julaftonen och hela undervåningen blev blöt, och anländande rörmokare sa mig att ”det är ett brittiskt hus, rören håller bara i fem år”. Dvs. de är byggda för att gå sönder.

Hämnden är ljuv…

Vad gör man?
Håller sig undan pubarna, och lägger sig inte i det dolda kriget mellan britter och cyprioter, och undviker den delen av fastighetsmarknaden samt vid behov iklär sig en tröja med ordet SWEDEN på bröstet. Vi hjälpte cyprioterna i 29 år, och jag möter ständigt människor som är djupt tacksamma för det.

 

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*