Stáns, möjligen hela öns, bästa hemgjorda hamburgare

West End Burger & Kebab House säljer öns bästa hemlagade hamburgare och även den friterade potatisen brukar vara handskuren varför man omöjligt kan säga att det rör sig om usel snabbmat – tvärtom.

Den officiella adressen är Karaoğlanoğlu Caddesi, Alsancak och du tar minibussen mot stán och ber chauffören stanna efter Starling men före livsmedelsbutiken Illeli.

Kommer du ifrån Lapta är det den andra Starling du ska av vid, se karta. Vi åt lunch tre svenskar idag, och valde deras bakgård där det var strålande sol och +19C°.

Du får en bra lunch för 23 lira dvs 44:-  och stället drivs av Ann M Murphy ifrån Irland, se bild ovan, och hennes engelskfödde make turkcyprioten Ahmet Omer.

De har också paketservice för de som bor i stán Girne / Kyrenia eller i Alsancak så ringer du kommer det en kille på MC med maten. De som bor på andra sidan stán, långt ute där turist- och hollidayhomeområdena ligger, har inte alls den service som finns i Lapta- Alsancak- och Kyreniaområdet och bostäderna kostar två till fyra gånger mer än normalt plus kräver inte sällan att man har en bil.

Där ghettotourismen finns är det nedsläckt så här års, från november till april, och det kan vara flera mil till en butik och du kan, framförallt, få bo ensam i ett hus där inga grannar finns som kan hjälpa till med uppvärmningen vintertid.

Alsancak är en riktig by, liksom Lapta är det i långa stycken, även om hollidayhomeshus finns men de dominerar inte.

Hyr dig fram möblerat tills du kan sån´t.

 

 

 

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*