Köpa lägenhet?

Hyr dig fram i minst ett eller två år för du vet inte var du vill bo, du vet ingenting… Om du vill köpa just den typ av lägenhet som hyrs ut nu under en kort tid eller med årskontrakt så går det utmärkt. Bolaget säljer 60% av sina nybyggen och hyr ut 40% ungefär.

Nästa område byggs med start i mars 2019 och det blir också i Lapta och med nästan samma design.

Söker du en villa har vi säkra mäklare, men…  
Du vet fortfarande inte var du vill bo och du vet ännu inte vilka mäklare du kan lita på. Vem som helst kan kalla sig för ”mäklare” och gör det också och det finns ligor, inte minst svenska, som är specialiserade på att blåsa just landsmän.

Du kanske vill bo uppe i bergen där det är svalare, eller där det till och med finns skidliftar… du kanske vill bo i en stad eller långt ut på landet…

Du vet ännu ingenting…
I Sverige har en mäklare ett speciellt objekt, och här är det tvärtom; alla mäklare har samma objekt så det gäller att välja mäklaren först. Det är väldigt mycket, för att inte säga allt, som är tvärtom utom larmnumret som är 112 här också.

I hela världen är det samma problem
Fastighetsskojare… pressen varnar rätt regelbundet men folk tar flyget ner, förlorar förståndet redan på flygplatsen, inte sällan har de fått en ”gratis visningsresa”, och en vecka senare sitter de i nån lägenhet i Cyperns Pajala, och har betalat tre gånger mer än vad de ska.

Inte hos oss i Sverige!
Jodå…  tremiljonerslägenheten i fuskbyggeshuset lär inte hålla ens i tio år…  Vad händer om du blir blåst? I bästa fall får du ”rätt” efter tolv år, mycket ovanligt, och i normalfallet blir du just lurad först av fastighetsskojare, och sen av advokater.

När  / OM du har lyckats brotta ner skojare hamnar du, om du vill, i pressen med rubriker som;
-Husägare gråter av glädje! Efter tolv år…

Undvik allt detta!
Hyr dig fram i minst ett år, ta det lugnt, lär känna ön och folk och gå framförallt på internationella klubbar först och tala med erfarna, och där alla har en sak gemensam; de har alla varit nya här.

En annan stor fördel med att hyra sig fram mot säkerhet och självförtroende är att du inte behöver sälja ev. bostad i Sverige, än.

Är det bättre på södra Cypern?
Nej!

Här nedan en video om skojarna på den södra sidan så det är ett mycket, mycket gott råd;
-Hyr dig fram först!

Många vill köpa för att göra iordning som de vill ha det, och det kan man i princip göra med hyresbostäder för det brukar vara helt okej att ändra inne i dem men du måste återställa när du flyttar. Den smarte hyr sig fram ett år och lär känna regler och ön.

Lotstjänsten
När du gjort det kan lotsar presentera dig för lokala pålitliga mäklare med ett gott rykte, och under tiden ger banken dig mellan 5-10% ränta beroende på i vilken valuta du vill spara dem. En miljon på banken ger inte sällan 100 000:- i ränta, dra av 50 000:- i hyra, och du har vunnit 50 000:- på att ta det lugnt!

För att få öppna ett konto måste du ha minst ett hyreskontrakt samt ett intyg från byhövdingen, och lotsen tar dig dit samman med ett speciellt frimärke som köps in först.

Du kan använda dig av Lotstjänsten, och då ser vi till att du får en säker hyresbostad först, en säker mäklare när du är mogen för att studera hus-lägenhetsmarknaden i lugn och ro. Du får ett lokalt telefonnummer, internet, försäkringar, bankkonto, el- vattenabonnemang, kontakt med de viktigaste hantverkarna och en egen hantverkslots och har du barn presenterar vi skolorna.

Bilden till höger föreställer ett av hyreshusens, i ett område längre in mot stán, gemensamma pool och som är placerad bakom huset där frid råder.

Det kan också skrivas; de som säljer lägenheter på ön ”älskar” inte denna text direkt.

Förfrågningar sänder du till info@cypernboende.com.