Varför klär en del på sig så mycket i solen?

Bakom den lättklädda svenskan ser vi två väl draperade kvinnor som jag gissar är britter. Ju fler lager, med tunna kläder tillverkade i naturmaterial, desto mer luft får du in och ju svalare blir du.

De som hanterar sol bäst är nog araber. De dricker varmt vatten istället för kall dryck för då blir det lättare för kroppen att svettas och reglera värmen internt. De aktiverar också sin inre vortex.

Man ser nästan aldrig araber här i nutid, mer än nån turist då och då, men Cypern, som är som ett mini-England, har ändå snappat solkunskaper av dem.

Huvudbonad och solglasögon är A och O för oss som inte är vana vid Cyperns starka sol.

Men i takt med att man lämnat livet i öknen, och bosatt sig i städerna, har också klädstilen förändrats även hos dem.

Det ser man tydligt om man studerar en onlinebutik för kvinnokläder och för just arabiska kvinnor.

 

Eftersom det är minst 80-90 nationaliteter på ön ser du lika många klädstilar, och man ser om det är en skandinav för de klär av sig maximalt.

Det går bra om du gör det på stränderna, där det åtminstone är bris, men du kan inte gå halvnaken på gatan eller in i butiker eller restauranger.

Den lättklädda svenskan högst upp var en gammal vän till mig, och de flesta jag har är starka och envisa, så hon vägrade sätta på sig ens en solhatt.

Hon avled i en heatstroke, som de kallas, dvs en hjärnblödning, och jag har frågat mig om jag hade kunnat ta i mer, börjat bråka rejält om solhattar, informerat mer än vad jag gjorde.

Det hade nog inte hjälpt, och jag hade bara fått höra för hundrade gången:
-Man åker ju till Cypern för att sola, och jag sätter inte på mig några plagg som är kvinnoförnedrande.

Hon begrovs på sin 65-årsdag, och sen dess har jag mött rätt många unga svenskor, som blivit nekade att åka buss, och som blivit tillsagda på stán av lokalbor att klä på sig. Svenskorna sexualiserar det direkt.

Utomlands komparerar man ibland så här; ”dum, dummare, svensk” och det finns fog för det då man sexualiserar även solskydd.

 

 

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*