The Ladys day, på tisdagar

”The Ladys day” ute på Acapulco är populär, och tilldrar sig i hotellets spa, och den infaller på tisdagar och enbart kvinnor släpps in.

Acapulco är en gigantisk anläggning idag, och började som en liten juicebar efter kriget 1974. En utblottad cypriot fick pengar av en lärare, som äter gratis på Acapulco livet ut, och med detta startkapital kunde pojken bygga sig en juicebar. På den vägen är det…

Det kostar 60 lira att ta sig in, och då ingår badrock, handduk, spatofflor, schampoo, balsam, tvål, etc och en gigantisk buffé. Övriga dagar kan allmänheten också ta sig in mot en dyrare avgift och för hotellets gäster är anläggningen fri.

Du kan också beställa behandlingar före eller då du har anlänt och det är bara att be om en spameny.

Inne i caféet, där alla godsaker finns, kan du också be om en matmeny och få riktig mat från hotellets kök. Om inte ställ in dig på socker, socker, socker…  även om frukt finns också liksom kaffe, te, vatten, etc.

Du har tillgång till flera olika bastur, stora poolen och en stor uppvärmd jacuzzipool, och som brukar hålla runt 31-32C°.


Acapulco Beach Club och Resort Hotel och Spa är beläget 8 kilometer öster om Kyrenia – Girne och har ett brett utbud av faciliteter och aktiviteter för alla med en härlig naturlig miljö och en avundsvärd atmosfär.

Ska man ner bara för att undersöka ön eller Villa Lorane  eller ett eventuellt lägenhetsboende är Acapulco ett bra hotell om än gigantiskt men det är aldrig lika ”opersonligt” som stora hotell kan vara i Europa.

Cyprioter är mycket generösa, vänliga, hjälpsamma och serviceinriktade ofta och personalen tycks trivas fint samman.

Hotellet har en kilometer lång exklusiv och oförstörd privata sandstrand, välutrustade rum, expansiva utomhuspooler, en massiv Aqua Park, och ett lockande spa-och hälsocenter och imponerande restauranger med internationella och lokala rätter. .

Boende på Acapulco
Hotellet har totalt 847 rum, 665 hotellrum med hög kvalitet på möbler med en varm inredning och utsikt över havet eller bergen och 182 Bungalows omgivna av lummiga trädgårdar.

Alla rum har:

Balkong eller terrass
Luftkonditionering
Telefon med direkt anknytning
Satellit-TV
Värdeskåp på rummet
Hårtork
Mini-bar

Beach & pooler: 

1 km privat sandstrand
5 000 kvadratmeter AQUA-Park med vuxna och barnbassänger
Beachrestaurang på framsidan
Mängder med vattensporter, inklusive beachvolleyboll, strandfotboll och snorkling.

Spa & Wellness:
En värld av avkoppling och njutning väntar dig på Acapulco Ocean Spa. Olika massage-och skönhetsbehandlingar samt särskilda behandlingar för par finns tillgängliga.

Andra faciliteter på Spa & Wellness inkluderar:

 • Turkiskt bad
 • Bastu
 • Ångbastu
 • Bastu
 • Jacuzzi
 • Gym

Kid ’ s Club
Ett dedikerat team är tillgängligt för barns aktivitetsprogram och spel, vilket gör det möjligt för barnen att få ut det mesta av sin semester. Aktiviteter för barnen inkluderar Aqua Park, barnpool, en barnklubb och en lekplats utomhus vid stranden för små barn. Denna service är säsongsöppen.

Andra faciliteter:

 • Tennisbana
 • Fotvandring, löpning
 • Gym, aerobics
 • Spelrum
 • Tvättservice
 • Mini-Market

Middag & underhållning

Det finns flera restauranger inomhus och utomhus som serverar lokala och internationella rätter. Underhållning erbjuds under säsongen.

Plats & hur man tar sig dit

Du kan ta en minibuss som det står CATALKÖY på inne i Girne och be dem släppa dig vid Acapulco Beach Club Hotel.

Avstånd från Ercan flygplats är 28 km. Korineum Golf & Country Club ligger inom några minuters bilresa från hotellet, och det är inte långt till Villa Lorane.

Du hittar hotellet via www.acapulco.com.tr/en

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*