Ta med husdjur

”Vi träffade nyligen Alfie och Frankie 2 små hundar med stora personligheter (och deras ägare Neil och Sue) på Larnaca flygplats. De skulle till norra Cypern men hade beslutat att resa in via Larnaca på södra Cypern eftersom de önskade ett direktflyg.

Hundarna gick igenom Larnacaprocessen ganska snabbt och då var det dags för en bekväm promenad/paus innan de fortsatte till nord med KAR PET-resor.

När deras process hos nords passpoliser var klar levererades de sedan tillI sitt nya hem i nord. Det är alltid en mycket speciell stund för oss att se husdjur och deras ägare återförenas! Det är alltid ett sådant lyckligt tillfälle och som vi är glada över att vara engagerade i.

Vi fick detta meddelande från Neil och Sue och några bilder av ”pojkarna”

”För det första vill vi säga ett stort tack för all hjälp med att få och Alfons till norra Cypern, de älskar att gå på stranden och i bergen som vi”

Välkommen till TRNC ”Boys” (och Neil och Sue) -det var ett nöje att träffa er!”

KAR PET-TRAVEL – hjälper även dig!

 

Som du ser är de importerade hundarna lösa på stranden, och Cyperns hundar är ofta det. Gatuhundarna är det givetvis alltid men också de som har en ägare. Man ser aldrig nått bråk bland dem heller, och banken ställer ut vatten, krogarna, slaktarna, allmänheten matar dem liksom kommun. Gatuhundarna har aldrig halsband, men inte sällan en märkning i örat, och ägda ska ha halsband. Tar du dig an en med lapp i örat går man till veterinären och avlägsnar den, och sätter på hunden ett halsband. Numera vill kommun att de ska ha microchipsmärkning och fram till idag har 8% av hundägarna också gjort det. Borgmästare som talar om hur du ska leva är aldrig poppis.

Vill du ha en hund eller katt kan du tala med KAR eller ta dig an en streetdog, om den väljer dig.

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*