Sverige saknar bud och chaufförer

Jag mejlade taxibolaget häromdagen och bad om en bil, och den kom på fem minuter och vi körde först till Nature Garden, tre kilometer bort?, och jag köpte timjan och mynta.

Därifrån åkte vi till Lemare, som ligger kanske 150  meter ifrån plantskolan, och jag månadshandlade stora, tunga varor, och det jag behövde för stunden.

Efter Lemare stannade vi vid en ATM, och jag hämtade kontanter, och jag valde den mitt emot tvätteriet där jag hämtade upp lakan som tvättats för 25 lira =40:-.

Väl åter hemma bar chauffören in alla varor i köket, och i butiken packades de av en personal, en ung kille som fick ut dem i bilen, och jag betalade chauffören 60 lira = 97:- för de 50 minuter vi hade varit ute. Sist jag var i Sverige kostade en taxi 1,8 mil från Boden hela 780:- och jag tror framkörningsavgiften var 175:-.

Jag behöver inte ens åka med till butiken för det går så bra så att ge chauffören en lapp i handen, och kontanter, så fixas inköp.

Blir jag sjuk kan apoteket skicka ett MC-bud med mediciner, och jag behöver inga recept för de enklaste. Du behöver inte sitta i vårdköer hos läkare för att få recept på en medicin du haft halva livet… eller för sjukdomar som urinvägsinfektioner, etc. Det fixar apotekarna, och det är till dem man först går till om man blir sjuk, och de ber en kontakta läkare om en sån måste fram.

Samma dag bytte handyman lampan i taket på terrassen, och som gått sönder, och jag minns våra portvakter som försvann på 60-70-talet…

Var tredje vecka kommer städare och tar bl.a. alla golv, och gör skinande rent under alla tunga möbler, och den dagliga golvvården sköter en dammsugarrobot. De kostar mig 170 lira = 277:- för fyra timmar.

Vid behov putsar handyman fönstren, och han vattnar de stora krukorna utomhus regelbundet med en slang. Den typen av service ingår i hyran.

Jag räknas alltså inte till de samhällsfarliga, som gör allt själv, och som slår ut ungdomarna, och här är mitt hem mer ett verkligt hem, och inte en arbetsplats.

Vi kan inte ha systemet eftersom man tokbeskattar tjänster, pengarna går sen in till staten, som pytsar ut dem  bl.a. i form av bidrag till ungdomsarbetslösa och du kan säkert få nerv- och sömntabletter, stödsamtal, psykologstöd så du orkar göra allt själv, och fixar att bråka med din partner om vem som gör vad, vem som gör mest eller minst hemma på er andra arbetsplats.

Det svenska systemet är också dyrt därför att en skilsmässa är inte gratis, och ta inte med dig det hit.

Se till att du använder 7-800:- i månaden, vad en resa från Harads till Boden med taxi kostar, för att ge de unga jobb och dig själv ett stressfritt liv.

Då bygger du nätverk samtidigt.

Service räknas som maskulin energi, och den är 100% intakt på ön. Tänk på att du kommer ifrån ett land där beskydd har förvandlats till utsatthet, styrka har blivit feghet, initiativtagande har blivit handlingsförlamning, service existerar inte, närvaro har blivit till frånvaro, och resursrikedom rusar mot tomhet.

Här är det tvärtom, som vanligt, och energimässigt är det en perfekt balans. Ta inte med dig bråken om vem som ska göra vad; ring taxi eller handyman.

Lokalbefolkningen befinner sig i 9 fall av 10 högst upp i schemat:

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*