Sista kvällen med Bergklättrarsvensken

Bergklättrarsvensken ska åter, efter åtta veckor i en av lägenheterna i Lapta, och ville äta på en liten lokalkrog i Alsancak, Cenap, som hade elavbrott. Ägaren la sin mobil, med ficklampan påslagen, och på ett glas för att vi skulle få ljus.

Det är så urtypiskt att männen alltid servar, från morgon till kväll, och det är en urtypisk maskulin energi som är bevarad här, och nästan helt dödad i Sverige.

Ett samhälle fungerar som klockan om samtliga män  är närvarande och ger just service, och man noterar det mycket snabbt att den maskulina energin är helt intakt. Det andra man noterar snabbt är att männen är djupt älskade och mycket uppskattade.

Därför saknas överfall; riktiga män skyddar, de utsätter inte
Riktiga män tar initiativ, och de håller inte på med passiv aggressivitet, osv, osv.

Det är, hur som, en av de absolut största fördelarna med TRNC och Bergklättrarsvensken visade mig en bild som också är typisk avseende initiativförmågan som också är intakt.

Nån hade slaktat en skåpbil, och gjort släpkärra av bakdelen, och det går inte hos oss; går inte igenom besiktningen.

Vi får väl se när Bergklättrarsvensken är åter
Vi hade en trevlig kväll, och i morgon går flyget upp mot Sverige, och det är nog i sig omskakande efter åtta veckor här att komma åter.

Detta var den andra resan, den första var i december, och frågor om att skriva ut sig från Sverige togs upp idag.

Bergklättrarsvensken har ett internationellt hantverksyrke, som fungerar i hela världen, och har varit en flitig gäst på t.ex. Internationella klubben där kontakter knyts lätt. Det är också mycket klokt att vara här i december, januari och februari – då det är kyligare och mycket regn ofta – och man bör vara här i augusti då det kan vara stekhett. Gillar man dessa månader får man aldrig några klimatproblem.

De fick aldrig igång elen på Cenap, varför ägaren bjöd på det vi hade druckit, och vi gick tvärs över gatan in på nästa ställe.

De duggar tätt, och lokalbefolkningen går ofta ut
Det är mycket billigt att äta en middag ute, med våra mått mätt och även om 1/3 av kronan är försvunnen, och så är det ju musik ofta…

Bergklättrar- och Energisvensken följde mig hem, de skulle sen ”in till stán”, och vi får väl se…

Ett hett stalltips är att de gick några hundra meter till The Soulist, och där blir de kvar till efter midnatt….

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*