Nöjen och engelskspråkig tidning

Den vanligaste är  ”Cyprus Today” som utkommer på lördagar, och den innehåller en underhållningsbilaga där du har alla kommande jippon samlade.

Du kan också skaffa den via din mobil hos Pressreaders.

Många restauranger har levande musik onsdagar och lördagar och ett mycket speciellt musikställe är ”The Soulist” i Alsancak. (Karta)  Du kan följa dem via Facebook så ser du vad som är på gång.

De har möjligen norra Cyperns bästa kaffe…
Du kan läsa en googleöversatt intervju med den driftige ägaren här. Det är lite av en chock då man träffar Alpert första gången, därför att han är servitör på stället, fram till 21.30 då han kliver upp på scenen och förvandlas till nån slags Springsteen.

Vår media gör aldrig ”reklam” för privata engagemang men det sker frekvent här på ön. Bygger du nått nytt eller hittar på något skojigt lär pressen meddela ”alla” det och det är kanske därför reklamblad och -utdelare saknas helt?

Det innebär också att med Cyprus Todays bilaga ”Leisure” har du allt i din hand

De som bor i lägenheterna i Lapta har gångavstånd, det kan röra sig om 100 meter, till ett omfattande nöjesliv i form av restauranger, musikställen, havsställen, strandbad etc.

Till just ”The Soulist” är det 7-8 minuter med minibuss, och du ber chauffören släppa av dig vid ”The Soulist opposite of Lemar”, så vet de, och stället ligger direkt utmed mainroad så det är en kort bit att gå ifrån bussen. Det är ett nästan vanligt café dagtid, och så vips… är det en musikklubb.

Bredvid dem finns för övrigt en bankomat, en ATM-maskin, och snett mitt emot finns en av de  bästa grönsakshandlarna.

 

 

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*