En läsare, som har en bostad här, säger sanningen

Gillar lokala små matställen osv. Bästa maten på dom tycker jag. Finns en familjekrog i varje by. Mamman i köket, mormor pillar ärtor, gubben i grillen och pojkarna serverar. Plastduk och -blommor, men den bästa maten jag har ätit på Cypern. Ett plus, jätte billigt. Ha en fin söndag från ett kallt Stockholm.


Den uppfattningen delar jag, och före Covid brukade jag hyra en bil var tredje vecka ungefär, och drog ut på landet. Jag betalar 10-12 pund per dygn, lokalpris alltså, och det är smidigt därför att de kommer hem med bilen och man betalar med kort vid sitt eget köksbord. Man återlämnar den genom att ställa den utanför sin bostad, på angiven tid och med olåsta dörrar, och nyckeln ska läggas under förarsätet.

Den är då servad, kliniskt ren etc men saknar i princip bensin. Man måste tanka direkt och man förväntas återlämna den med en nästan tom tank. Tvärtom, som vanligt…

Den turkcypriotisk maten är helt annorlunda än den turkiska, och det är idag få krogar inne i stan som har den. De flesta har internationell mat, med slagsida mot den turkiska, gissningsvis för att många kockar är gästarbetare därifrån.

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*