Du måste vara infödd för att få jobba åt stat och kommun

Cyprioterna är ungefär 230 000 individer, och du måste vara infödd för att få arbeta inom staten, samtliga myndigheter, kommunhus, som polis, etc.

De har den administrativa makten och runt dem finns nån miljon turister, pensionärer, studenter ifrån precis hela världen och där engelsmännen är den största gruppen.

De flesta talar engelska i de områden där man mycket medvetet har placerat oss utlänningar, och i skandinavernas fall är de koncentrerade på andra sidan staden Girne, dvs öster ut, och lägenheterna i Lapta är belägna västerut.

Lapta är en riktig by, med levande verksamheter, medan områdena österut kallas för ”holliday homes” dvs semesterhem. Det kan vara mycket, mycket långt till närmsta butik, och den service som finns runt Lapta existerar inte där ute.

För att få bli minister måste du ha högskoleutbildning
Du får inte vara straffad och du kan givetvis inte använda narkotika, och som vi sett i andra inlägg får du flera års fängelse för lite cannabis. Flickan till vänster skulle anhållas här.

Rikspolischefen hade med stor sannolikhet avskedats om det framkommit att folk ifrån främmande makt kommit in i känsliga lokaler men det kan svårligen ens hända eftersom bara lokalbefolkningen arbetar inom stat och kommun.

 

 

Vi är vana vid nått helt annat!
Lejonparten som kommer hit tycker om de lokala reglerna eftersom det låter rätt vettigt att enbart infödda får bli minister eller att de måste kunna något samt måste vara klara i huvudet.

Men… vi har rätt stora ”skador”
Konsekvenserna av dem får du lämna hemma därför att det beteendet fungerar inte här.

“Hela samhället tycks genomsyras av en negativism som gör att vi hellre misstolkar vad folk säger….  Lotta Gröning

 

Här finns inget PK alls
Det existerar inget rasisttjafs heller, och är du zigenare och har ett band med dina syskon heter ni helt naturligt ”The Gipsy Brothers”.

Ingen bryr sig om varifrån du kommer, det är säkert 80 nationaliteter på ön, för det enda man går på är vad folk gör. Vad människor har för åsikter tillhör deras privatliv, och privatlivet är heligt – lägg dig inte i andras privatliv – vad du än gör.

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*